Interdicţii neobişnuite pentru imigranţii români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Interdicţii neobişnuite pentru imigranţii români
Interdicţii neobişnuite pentru imigranţii români

În Peninsulă poţi lua amendă dacă îţi săruţi iubita în maşină sau dacă fumezi în parc.Românii plecaţi în Italia se plâng că autorităţile locale din diferite oraşe au impus tot felul de restricţii ciudate, iar nerespectarea lor nu rămâne nepedepsită.

La Bologna, a fost instaurată recent prohibiţia la alcool după ora 22.00, cu toate că este un centru universitar cunoscut în toată lumea, cu mulţi studenţi care adorm la ore târzii.

Utilitatea unei astfel de măsuri este discutabilă, la fel ca şi o hotărâre de la Vicenza care interzice folosirea băncilor publice de către cei care au sub 70 de ani.

Tot la capitolul hotărâri neobişnuite, enumerăm şi interdicţia de a purta tocuri pe plajele din Capri şi Positano (Napoli).Măsura a fost luată pentru că zgomotul tocurilor pe “promenadele” din lemn i-ar putea deranja pe turiştii întinşi la soare.

La Sanremo, riscă o amendă oricine întinde rufele, se aşază pe bordură sau iese de pe plajă în costum de baie. Tot la Sanremo, poate primi penalizare cine intră în vorbă cu o prostituată.

Pentru „liniştea“ răposaţilor

Anumiţi primari au decis să reglementeze chiar şi “liniştea” răposaţilor. La Lugo di Ro­magna (între Ravenna şi Bologna), există o hotărâre locală care impune textul epitafului de pe piatra funerară, iar la Napoli, a fost decis numărul florilor care pot fi depuse pe mormintele celor dragi.

Motivul este că vizitatorii uitau să arunce florile vechi şi se creau mormane care miroseau şi atrăgeau rozătoare, după cum a explicat Antonio Borriello, purtător de cuvânt la Primăria Napoli.

Pe plajele din Oristano (Sardinia) nu se poate fuma, la fel ca şi în parcurile din Napoli sau Ve­rona. Multe dintre aceste decizii sunt aprobate, dar nu şi respectate.

La Bolzano, există, din anul 2008, o hotărâre a primăriei prin care se interzice fumatul în spaţiile publice deschise. Cu toate acestea, interdicţia nu este semnalată şi nici măcar nu se aplică. “E foarte greu să se aplice. Ar trebui să stea în permanenţă cineva să păzească parcurile. Suntem în Italia şi totul este posibil”, explică locotenentul Otto Erlacher, de la Poliţia Municipală din Bolzano.

Românii nu ştiu regulile

image

La Sanremo nu se pot usca rufele la ferestre


Mircea Crăciun (42 de ani), din Bolzano, ne spune că nici nu ştia de decizie: ”Când merg la serviciu trec prin parc şi, de obicei, fumez. Ce ar trebui să fac, să-mi schimb traseul? ”.

Nici Mihaela Popa (36 de ani, nefumătoare) nu cunoştea această interdicţie. „Este puţin exagerată această hotărâre, este vorba de spaţiu deschis, nu ar trebui să deranjeze”, afirmă Mihaela. ; A contribuit Adela Radu, Bolzano

image

Când merg la serviciu trec prin parc, ar fi culmea să-mi schimb traseul ca să pot fuma.

image


Mircea Crăciun
muncitor

Sărutul interzis!

image

Lupta antiprostituţie a autorităţilor italiene a dus la măsuri ciudate şi la Eboli (Napoli), unde a fost interzis sărutul în toate tipurile de autovehicule.

Dacă nu vor să rişte o amendă de aproape 500 de euro, cetăţenii din localitate sunt nevoiţi să coboare din maşină pentru a-şi lua rămas-bun.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite