Intelectualii italieni vor ieşi în stradă în apărarea ţiganilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Asociaţia non-guvernamentală "Them Romano" va organiza un protest pe străzile Romei împotriva dezinformării şi a manipulării politice în ceea ce-i priveşte pe rromii din Italia.


Asociaţia non-guvernamentală "Them Romano" va organiza un protest pe străzile Romei împotriva dezinformării şi a manipulării politice în ceea ce-i priveşte pe rromii din Italia. Sloganul "Punem punct unui genocid cultural" a atras de partea iniţiativei profesori de la universităţile din Torino, Bologna şi Trieste. Pe lista adeziunilor s-au înscris regizori de cinema şi teatru, muzeografi, antropologi şi muzicieni, dar listele sunt încă deschise.

Marşul de protest va avea loc duminică, 1 iunie, în centrul Romei si va fi urmat de un concert de muzică ţigănească susţinut de "Taraf de Bucureşti" şi "Alexian Group" (Roma). "Am ales să ne exprimăm protestul în stradă, ca să intrăm în contact direct cu opinia publică. Mai mult de 70% dintre italieni sunt rasişti în ceea ce priveşte rromii şi încalcă drepturile omului", spune Alexian Santino Spinelli, preşedintele asociaţiei Them Romano.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite