Încrederea italienilor în români va fi dovedită ştiinţific în decembrie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Italienii şi românii sunt hotărâţi să demonstreze că tensiunea din ultimul timp dintre cele două ţări nu a fost decât o „speculaţie” şi exagerare mediatică. Ei vor să arate prin date concrete că italienii au încredere în români şi îi agreează, o dovadă fiind faptul că 40% dintre românii care lucrează în Italia au grijă de bătrâni şi copii: „Cine şi-ar lăsa bătrânii şi copiii pe mâinile unei persoane în

O iniţiativă vine din partea UNIMPRESA, Universitatea IULM din Milano şi institutul de sondaje şi cercetări sociologice din Bucureşti, CURS, care formează împreună ITRO. Acesta este un organism bilateral, care are drept scop srpijinirea relaţiilor dintre cele două comunităţi naţionale: „Când a fost momentul de tensiune dintre Italia şi România au fost multe speculaţii mediatice, dar nimeni nu a furnizat date statistice pentru a demonstra care este situaţia reală. S-au făcut deja studii care arată, împotriva campaniilor mediatice, că relaţia dintre români şi italieni este una ditnre cele mai bune din Europa”, a precizat Stefano Albarosa, preşedinte al UNIMPRESA.

În luna decembrie specialişti din domeniul sociologic, mass media şi din mediul de afaceri vor prezentala Milano, cu ocazia unei mese rotunde, un raport bilingv care va conţine rezultatele cercetărilor referitoare la percepţia reciprocă de imagine a cetăţenilor din cele două ţări, a factorilor decizionali din Italia şi România, a fluxurilor migratoare, italieni care vin spre România şi români în Italia. Cu ocazia acestei întâlniri se va face de asemenea o analiză a mass media italiene şi române în abordarea ştirilor legate de raporturile dintre cele două ţări.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite