Începe lupta pentru "Miss Diaspora"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi începe cea de-a X-a ediţie a Festivalului Callatis, eveniment transmis în direct de TVR 2, începând cu ora 21.10. Cel mai important eveniment al verii va debuta anul acesta cu o

Astăzi începe cea de-a X-a ediţie a Festivalului Callatis, eveniment transmis în direct de TVR 2, începând cu ora 21.10. Cel mai important eveniment al verii va debuta anul acesta cu o nouă ediţie a concursului de frumuseţe destinat româncelor de pretutindeni, Miss Diaspora.

De luni până duminică, Gabriel Cotabiţă şi Alina Sorescu vor fi gazdele festivalului şi vor prezenta fiecare concurentă aspirantă la titlul de Miss Diaspora. De ani de zile, responsabilul cu organizarea acestui concurs destinat tinerelor românce cu reşedinţa în străinătate este regizorul Cornel Diaconu şi Asociaţia pe care o conduce, Pro Familia, dar şi Primăria Municipiului Mangalia.

Preselecţiile pentru Miss Diaspora au fost făcute de asociaţiile româneşti din diaspora, partenere ale Asociaţiei Pro Familia.Ele au fost alese din ţări precum Spania, Italia, Portugalia, SUA, Germania, Austria, Australia, Serbia, Turcia, Belgia, Franţa, Ucraina şi Canada.

La preselectie s-a ţinut cont de aspectul fizic, spontaneitate, imaginaţie şi aptitudini artistice, cunoştinte de tradiţie şi civilizaţie românească, dar şi de înălţimea minimă de 165 cm.

Nici una din cele 19 finaliste nu s-a născut în România, aşa că prin intermediul acestui concurs ele au avut ocazia să cunoască mai multe despre ţara din care provin părinţii lor. În marea finală ar fi trebuit să fie prezente 20 de concurente.

Însă, una dintre cele trei concurente din Spania, Raluca Mitiu, a fost nevoită să renunţe la concurs, în urma unui scandal declanşat de presa românescă. Tânăra de 23 de ani a apărut dezbrăcată pe un site din Spania.

Cele 19 fete s-au pregătit intens pentru acest concurs. Ele au trecut printr-o perioadă de pregătire, iar în ziua de dinaintea concursului au fost răsfăţate de organizatorii festivalului cu o excursie la Peştera Sfântului Andrei.

Pentru a fi încoronată Miss Diaspora, fiecare dintre concurente va trebui să treacă prin mai multe probe: prezentarea personală, prezentarea unei regiuni din România, proba rochiilor de seară, a dansului popular şi modern şi proba întrebărilor - fulger.

Vineri vor rămâne în concurs doar opt concurente. Premiile concursului Miss Diaspora se acordă de către un juriu format din personalităţi ale vieţii cultural-artistice din România. De asemenea din juriu vor mai face parte invitaţi din diaspora, precum şi laureatele ediţiilor anterioare.

Andrei Pleşu va fi cel care va prezida juriul. Premiul I şi trofeul Miss Diaspora este în valoare de 5.000 de lei, Premiul II - 3.000 de lei, Premiul III - 2.000 de lei şi Premiul de popularitate - 1.000 de lei.

Românii din ţară şi de peste hotare îşi vor putea desemna favoritele votând prin intermediul internetului la www.missdiaspora.ro sau în site-ul TVR Internaţional. Se poate vota şi prin SMS şi televoting. Începând cu 12 august, ora 21.00, vor fi afişate la TVR2 numerele de cod corespunzător fiecărei concurente în parte. Votul prin SMS va fi valabil joi şi vineri.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite