Începe concursul pentru profesorii care vor să predea în Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Profesorii de limba şi literatura română nu sunt numai în febra pregătirilor pentru bacalaureat. Cei care doresc să predea în statele în care MECT a decis să promoveze cultura şi

Profesorii de limba şi literatura română nu sunt numai în febra pregătirilor pentru bacalaureat. Cei care doresc să predea în statele în care MECT a decis să promoveze cultura şi civilizaţia românească, îşi pot depune deja dosarele pentru concursul din luna iulie 2008.

Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului a demarat procedura de selecţie, examinare şi repartizare a profesorilor care vor să se implice în programul de predare a cursului de limba, civilizaţia şi cultura românească în Italia. Condiţiile de participare la concurs sunt următoarele: depunerea dosarelor la Ambasada României la Roma în intervalul 7-13 iulie 2008; evaluarea dosarelor - 14-15 iulie, urmând ca la 15 iulie să se afişeze rezultatele evaluării dosarelor.

Va urma un interviu în data de 16 şi 17 iulie, iar la 18 şi 19 iulie se vor afişa listele cu rezultatele selecţiei şi repartizarea cadrelor didactice admise. Rezultatele se vor regăsi şi pe pagina web a Ministerului Educaţiei, Cercetării şi Tineretului.

Profesorii de limba şi literatura româna care au predat deja în Italia în anul şcolar 2007-2008 vor avea întâietate la aprobarea dosarului, dacă vor fi interesaţi să continue proiectul.

Ei vor avea prioritate la încadrare, selecţia bazându-se doar pe fişa de evaluare emisă de MECT şi avizată de comisia de evaluare, obţinerea calificativului minim ,,bine" şi depunerea unei cereri tip de continuare a activităţii de predare a limbii, literaturii şi culturii române.

Numărul maxim de puncte obţinute va fi 100 şi se vor acorda astfel: 40 de puncte la evaluarea dosarului şi 60 de puncte la interviu. În anul şcolar 2007-2008, proiectul de predare a limbii române în unităţi de învăţământ italiene s-a derulat în regiunile Lazio, Piemonte şi Veneto. Au participat cinci cadre didactice care au predat pentru aproximativ 400 elevi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite