Imigranţii se pot muta în case sociale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul italian a decis ca imigranţii cu forme legale de şedere să poată locui în case populare. Proiectul propus de Guvern se intitulează "Piano casa" ("Planul casa") şi vine în

Guvernul italian a decis ca imigranţii cu forme legale de şedere să poată locui în case populare.

Proiectul propus de Guvern se intitulează "Piano casa" ("Planul casa") şi vine în întâmpinarea imigranţilor care au probleme în a-şi găsi o locuinţă. Prin această nouă măsură, Guvernul îşi propune să încurajeze dezvoltarea sectorului imobiliar prin construirea de locuinţe pentru categoriile sociale dezavantajate.

Pe lista sa se regăsesc: familiile sau cuplurile tinere cu venituri mici, bătrânii care trăiesc în condiţii grele, studenţii fără locuinţă, subiecţii aflaţi sub supravegherea autorităţilor. Noua categorie adăugată e cea a imigranţilor cu acte în regulă, care nu-şi găsesc o casă sau nu au mijloace materiale suficiente pentru a face faţă chiriilor de pe piaţă.

"Planul casa" face parte din amplul program de relansare economică a Italiei. Unul dintre principalele obiective ale proiectului este integrarea imigranţilor, prin rezolvarea eficientă a crizei locuinţelor. Chiriile caselor sociale sunt simbolice şi sunt stabilite în concordanţă cu veniturile subiecţilor.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite