Imigranţii din Italia au redus rata şomajului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un studiu recent publicat de OSCE (Organizaţia pentru Siguranţă şi Cooperare Europeană) relevă faptul că imigranţii din Italia reprezintă 7,6% din populaţia ţării şi 8,6% din forţa

Un studiu recent publicat de OSCE (Organizaţia pentru Siguranţă şi Cooperare Europeană) relevă faptul că imigranţii din Italia reprezintă 7,6% din populaţia ţării şi 8,6% din forţa de muncă. În urma cercetărilor, organizaţia europeană s-a sesizat cu privire la aspectul economic al imigranţilor din Italia, folosiţi de cele mai multe ori la muncile suprasolicitante şi prost plătite.

Una dintre concluziile studiului atrage atenţia asupra necesităţii de a crea şi aplica politici de integrare a forţei de muncă legale, care este în avantajul atât al angajatorului, cât şi al angajatului. Cu toate acestea, Italia este pe locul nouă în clasamentul ţărilor europene care angajază imigranţii cu aceleaşi drepturi ca proprii cetăţeni.

Datorită angajării forţei de muncă străine, procentul celor care lucrează a crescut cu 60% din 2002 şi până în prezent. Cât priveşte salarizarea, un imigrant câştigă, în medie, cu 20% mai puţin decât un localnic. Rata de ocupare a forţei de muncă de către femei este unul dintre aspectele negative ale Italiei, care se află pe locul al şaptesprezecelea în UE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite