Imigranţii folosesc mai des Internet bankingul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imigranţii folosesc mai des Internet bankingul
Imigranţii folosesc mai des Internet bankingul

Numărul imigranţilor care devin clienţi ai băncilor italiene a crescut în ultima vreme, iar operaţiunile on-line au început să fie preferate în locul celor tradiţionale.

Potrivit unui studiu efectuat de Asociaţia Bancară Italiană (ABI), numărul imigranţilor care folosesc serviciile băncilor autohtone s-a mărit cu 7% numai în 2008. Dintre aceştia, circa 70% apelează la serviciile bancare on-line. Pe ansamblu, numărul utilizatorilor serviciilor on-line a crescut cu 12%.

Operaţiunile şi produsele cele mai folosite de imigranţi sunt: tranzacţiile folosind contul curent, împrumuturile pentru nevoi personale, creditele ipotecare şi cardurile preplătite. Băncile se apropie de clienţi, permiţându-le să efectueze diferite operaţiuni de acasă.

Astfel, ei acceptă cu mai multă uşurinţă taxele de întreţinere, împrumuturile sau celelalte servicii dedicate. În plus, există bănci în Italia care, pentru a atrage clienţii străini, nu le impun condiţia de a fi rezident în Peninsulă sau le oferă conturi curente fără costuri de întreţinere. Din studiu rezultă, de asemenea, că străinii sunt utilizatori frecvenţi ai creditelor.

În ultimii ani, sistemul de creditare italian a dezvoltat numeroase produse şi servicii special pentru a satisface nevoile financiar-bancare ale comunităţilor de imigranţi cu venituri scăzute. Analiza realizată de ABI şi CESPI (Centrul de Studii şi Politică Internaţională) a fost prezentată în cadrul Forumului CSR 2009.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite