Hramul bisericii cu sarmale şi voie bună

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biserica "Sfântul Pantelimon" din Roma a sărbătorit primul hram cu peste o sută de români. Inaugurată de două luni, a adunat deja în jurul ei o comunitate de români care a creat un

Biserica "Sfântul Pantelimon" din Roma a sărbătorit primul hram cu peste o sută de români. Inaugurată de două luni, a adunat deja în jurul ei o comunitate de români care a creat un nucleu spiritual.

Cu icoane şi sfetnice aduse din România, Biserica "Sfântul Pantelimon" din zona Valle Aurelia se află la subsolul Parohiei "San Giuseppe Cottolegna" din Roma.

Duminică a sărbătorit primul hram cu peste o sută de enoriaşi din comunitatea românească. Majoritatea sunt români stabiliţi la Roma de peste cinci ani şi care frecventau Biserica "Tre Fontane" care s-a închis după 5 ani de funcţionare.

Fideli preotului Ştefan Augustin Gheorghiu, cu toţii l-au urmat în noua biserică. "Suntem fericiţi dacă putem să ajutăm ca să ne menţinem religia. Am pregătit pentru azi sarmale, aperitv românesc şi vin adus din ţară", ne-a spus Mariana Sârbu (36 ani) din Hurmuzeşti, judeţul Neamţ.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite