Hore româneşti pentru italieni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de italieni au dansat săptămâna aceasta hora şi au mâncat bucate româneşti în parohia catolică "Giusppe Moscati", la periferia de est a Romei. Evenimentul a fost denumit "Seara

Zeci de italieni au dansat săptămâna aceasta hora şi au mâncat bucate româneşti în parohia catolică "Giusppe Moscati", la periferia de est a Romei.

Evenimentul a fost denumit "Seara României" şi a început cu un film de prezentare a mănăstirilor din Moldova, urmat de o scurtă istorie a ţării în contextul european.

Secretul unei siluete de invidiat

După vizionarea costumelor populare în clipul de prezentare a tradiţiilor româneşti, italienii au avut ocazia să le vadă şi în realitate în timpul recitalului susţinut de ansamblul folcloric "Flori de mai".

Sârbele şi "Bătuta" din Banat au stârnit curiozitatea italienilor, care au ţinut să înveţe paşii. "Acum îmi explic de ce fetele voastre au o siluetă de invidiat. Încerc să ţin ritmul, dar după o oră de dans mă simt ca după o zi la sala de sport", ne-a mărturisit gâfâind Patrizia Fatelli (54 ani).

La capitolul gastronomie, nu au lipsit micii şi salata de vinete pregătite de româncele care frecventează parohia. La Parohia "Giuseppe Moscati" vin în fiecare săptămână aproximativ 200 de imigranţi, ca să facă duş. "În ultima perioadă, românii sunt cei mai numeroşi. Sunt muncitori zilieri, care stau în barăcile de pe malul Tibrului", ne-a spus preotul Paolo Cialvini.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite