Guvernul finanţează asociaţiile românilor din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care s-a decis finanţarea cu 450.000 de lei a 25 de proiecte de comunicare ale asociaţiilor românilor din Italia. Această hotărâre are scopul

Guvernul a adoptat miercuri o hotărâre prin care s-a decis finanţarea cu 450.000 de lei a 25 de proiecte de comunicare ale asociaţiilor românilor din Italia. Această hotărâre are scopul de a sprijini financiar ONG-urile româneşti care derulează proiecte de îmbunătăţire a percepţiei României în Peninsulă.

Finanţarea se face din bugetul aprobat pe anul 2008 al Agenţiei pentru Strategii Guvernamentale (ASG). Asociaţiile trebuie să fie organizaţii de tip non-profit, înregistrate pe teritoriul Italiei, al căror obiect de activitate îl constituie dezvoltarea şi integrarea socială, economică şi culturală a comunităţilor de români în cadrul general al societăţii italiene. În cazul în care nu sunt îndeplinite cumulativ aceste trei criterii de către asociaţie, aceasta este declarată neeligibilă pentru finanţare.

Dosarul cererii pentru obţinerea finanţării de către o astfel de asociaţie va trebui să cuprindă: statutul asociaţiei, raportul de activitate al asociaţiei pe ultimul an care să facă proba unei minime experienţe a organizaţiei în derularea de proiecte, declaraţii conform cărora şefii organizaţiei nu au suferit condamnări penale pe teritoriul UE, dacumente care să certifice faptul că asociaţia nu are datorii către statul italian şi că membrii asociaţiei nu sunt implicaţi în activităţi politice pe teritoriul UE.

Suma alocată în cadrul proiectului poate acoperi cheltuieli în următoarele domenii: organizarea de manifestări culturale, seminarii, conferinţe, colocvii, mese rotunde, reuniuni, campanii de informare şi sociale; achiziţii de echipamente IT şi de comunicaţii, respectiv computer, laptop, fotocopiator, telefon, fax, videoproiector, imprimantă, scanner, cameră foto digitală, videocameră; achiziţii de mobilier de birou; achiziţii de servicii de consultanţă şi training privind managementul de proiect, comunicare publică, etc., potrivit comunicatului de presă.

Comunicatul Executivului precizează că selecţia asociaţiilor ce vor primi finanţare se va face de către o comisie formată din reprezentanţi ai ASG şi ai Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din structura Ministerului Afacerilor Externe.

Foto: Sursa CAPP

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite