Guvernul Berlusconi îşi anunţă intenţiile... nucleare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Centrale nucleare de ultimă generaţie! Este promisiunea guvernului Berlusconi IV. Anunţul a fost făcut ieri de către ministrul italian al Economiei, Claudio Scajola, în faţa industriaşilor

Centrale nucleare de ultimă generaţie! Este promisiunea guvernului Berlusconi IV. Anunţul a fost făcut ieri de către ministrul italian al Economiei, Claudio Scajola, în faţa industriaşilor reuniţi sub umbrela Confindustriei.

"Numai centralele nucleare pot produce energia la scară mare şi într-un mod sigur, la costuri competitive şi în spiritul respectării normelor de mediu", a declamat ministrul Scajola. În discursul său, noua "patroană a patronilor" italieni (preşedinta asociaţiei Confindustria), Emma Marcegaglia, a declarat: "A venit momentul ca Italia să investească în energia nucleară", pentru că este prea mare dependenţa de energia produsă în străinătate.

În septembrie 2003, un black-out a lovit Peninsula, din nord pînă în sud, ca urmare a unei disfuncţii survenite în sistemul de aprovizionare cu electricitate de import.

Italia a renunţat la producerea energiei nucleare în urma unui referendum organizat în 1987, la puţin timp după catastrofa de la Cernobîl (aprilie 1986).

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite