Grădiniţele din Italia interzise copiilor imigranţilor din afara UE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii care provin din ţările dinafara Uniunii Europene vor fi obligaţi să prezinte permisul de şedere la înscrierea copiilor lor la grădiniţele din Milano, relatează "La

Părinţii care provin din ţările dinafara Uniunii Europene vor fi obligaţi să prezinte permisul de şedere la înscrierea copiilor lor la grădiniţele din Milano, relatează "La Repubblica".

Autorităţile din Milano intenţionează să impună cote limitând numărul străinilor din şcoli. Acestea vor înăspri condiţiile accesului la grădiniţă al copiilor imigranţilor care nu au permis de şedere.

Măsura a fost luată pentru a face faţă creşterii numărului cererilor de înscriere, în special din partea străinilor, copiii imigranţilor reprezintă peste o cincime din numărul total al elevilor care frecventează instituţiile de învăţământ din Milano .

În Chiarano, în apropiere de Veneţia, primarul Giampaolo Vallardi, membru al partidului populist Liga Nordului i-a cerut ministrului învăţământului Giuseppe Fioroni să permită impunerea de cote care să limiteze la o treime numărul străinilor din şcolile din comună.

"În unele clase primare, elevii extracomunitari reprezintă peste jumătate din numărul total de elevi", a declarat Vallardi. "Este enorm, prea mult, pentru că, dacă se depăşeşte un nivel de integrare în clasele noastre, în cele din urmă ei vor fi cei care ne vor pe noi. Rasismul nu are nimic de-a face, nu vrem să fie afectaţi copiii noştri, asta este tot", a adăugat el.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite