Giorgio Napolitano: "Prea multe discursuri xenofobe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Statului italian, Giorgio Napolitano, a spus ieri la Adunarea Anuală a Fundaţiilor Europene că "diferenţele etnice şi religioase nu trebuie folosite ca factori de excludere a imigranţilor", referindu-se la măsurile împotriva imigraţiei din Decretul Siguranţei.

În ziua în care Decretul Siguranţei a fost aprobat de către Camera Deputaţilor, Giorgio Napolitano a afirmat că unii componenţi ai clasei politice italiane "folosesc în discursurile publice accente de intoleranţă şi xenofobie".

Şeful Statului a evidenţiat faptul că "sărăcia şi inegalitatea sunt în strânsă legătură, iar măsurile luate trebuie să fie împotriva excluderii sociale şi să reducă sărăcia".

Preşedintele Consiliului, Silvio Berlusconi, a replicat: "Noi am fost dintotdeauna împotriva xenofobiei. Peste 70% dintre italieni sunt de acord cu măsurile Guvernului. Diferenţa dintre noi şi stânga este aceea că ei vor să lase porţile larg deschise tuturor, iar noi vrem să le ţinem închise şi să le deschidem doar pentru cine doreşte să sosească în Italia, să găsească un loc de muncă şi să respecte legile", referindu-se la acţiunea navelor italiene care, pentru prima oară, au întors săptămâna trecută bărcile cu imigranţi ilegali înapoi în Libia.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite