George Soros: "Măsurile adoptate pentru ţiganii din Italia sunt ilegale"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

George Soros, Preşedintele fundaţiei Open Society Institute a criticat măsurile adoptate în Italia de către Guvernul Berlusconi în ceea ce priveşte situaţia ţiganilor. Filantropul

George Soros, Preşedintele fundaţiei Open Society Institute a criticat măsurile adoptate în Italia de către Guvernul Berlusconi în ceea ce priveşte situaţia ţiganilor.

Filantropul maghiar şi-a exprimat nemulţumirea în ceea ce priveşte "recensământul etnic" adoptat în Italia la primul Summit UE dedicat nomazilor din Europa, care a debutat în 16 septembrie, la Bruxelles. Aplaudat de întreaga audienţă, Soros a declarat: "Modelul Italiei o să se extindă în toată Europa. Aceste măsuri ar trebui să fie considerate ilegale pentru o societate democratică".

Obiectivul Summitului este acela de a găsi o strategie europeană comună de integrare a comunităţilor de ţigani din întreaga Europă. Dezbaterile au avut loc în prezenţa preşedintelui Comisiei europene Jose Manuel Barroso şi a vicepreşedintelui Jacques Barrot, a peste 400 reprezentanţi ai societăţii civile şi ai asociaţiilor de ţigani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite