Frattini: "Vom stabili prin lege un venit minim pentru imigranţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vicepreşedinte al Comisiei Europene şi potenţial ministru al afacerilor externe în guvernul Berlusconi, Franco Frattini pare să fi găsit "soluţia" la problema criminalităţii româneşti.

Vicepreşedinte al Comisiei Europene şi potenţial ministru al afacerilor externe în guvernul Berlusconi, Franco Frattini pare să fi găsit "soluţia" la problema criminalităţii româneşti.

Citat de cotidianul "Il Giornale", el afirmă: "Este necesară o lege naţională care să stabilească un venit minim sub care străinii să nu poată rămâne pe teritoriul ţării noastre mai mult de 90 de zile. Fără această regulă, nu putem da afară pe nimeni din ţară." În opinia acestuia, sunt suficiente preluarea parametrilor ISTAT (Institutul Naţional de Statistică italian) şi stabilirea unei limite a sărăciei.

Cine nu munceşte este trimis acasă

Apoi, în baza declaraţiilor de venit, italiene sau româneşti, cei care au o sumă anuală deasupra liniei sărăciei pot rămâne în continuare în Peninsulă. Cine nu îndeplineşte condiţiile minime este trimis în ţara de origine. După recentele infracţiuni de care sunt acuzaţi români din Italia, Frattini dă vina pe lipsa de iniţiativă a fostului guvern Prodi.

Politicianul susţine despre echipele de poliţişti prevăzute în acordul din decembrie 2006 între ministerele de interne ale celor două ţări: "Acestea nu s-au făcut văzute. La Roma există o mică echipă de agenţi români cu care se colaborează, dar nu sunt pe deplin operativi".

Afirmaţiile lui Frattini, citate de "Il Giornale", sunt în contradicţie cu ceea ce ministrul de interne, Cristian David, afirma recent: "Suntem mulţumiţi de colaborarea dintre echipele de poliţişti români şi italieni."

Conform statisticilor ultimului an de activitate, prezenţa poliţiştilor noştri a dus la arestarea a peste 1.000 de infractori români şi la rezolvarea unui mare număr de cazuri. Frattini pare a nu fi la curent cu închiderea, încă de acum o lună, a proiectului care implica prezenţa unor echipe fixe de poliţişti români în Italia şi înlocuirea lor cu o forţă de intervenţie rapidă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite