Fraţii violatori din Italia erau scandalagiii satului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lucian şi Ciprian Trincă erau cunoscuţi în localitatea Pocreaca pentru comportamentul violent. Sătenii din Pocreaca şi autorităţile comunei ieşene Schitu Duca spun că cei doi erau cunoscuţi pentru infracţiunile mărunte pe care le-au comis atât în ţară, cât şi în Italia.

Fraţii Lucian şi Ciprian Trincă, 21, respectiv 23 de ani, au plecat în Italia în urmă cu aproape patru săptămâni. „Nu şi-au luat cu ei decât nişte haine într-o geantă. Mi-au spus că pleacă la muncă, în construcţii“, spune Ileana, mama celor doi. În buzunar, după spusele femeii, aveau doar 280 de euro, bani împrumutaţi.

Femeia este dărâmată, după ce a aflat că fiii săi sunt doi din cei patru posibili autori ai violului care a şocat întreaga Italie. Patru conaţionali sunt acuzaţi că, săptămâna trecută, au violat în grup o tânără de 21 de ani, după ce l-au jefuit şi bătut pe prietenul acesteia şi l-au închis în portbagajul propriei maşini.

Ciprian este căsătorit şi are un copil

image

Cei doi au mai fost plecaţi şi în trecut, pentru perioade scurte de timp, în Italia.Ciprian este proaspăt căsătorit şi are un copil de numai şase luni. ­„S-au cununat civil anul trecut, în vară.

Nu-mi vine să cred că a putut face aşa ceva. Eu ştiam că îşi iubeşte mult soţia. Cât erau aici, din «amore» nu se mai scoteau. L-am întrebat de ce pleacă în Italia şi el mi-a spus că nu vrea să stea cu sapa în mână toată viaţa, şi că vrea să-şi facă un bordei al lui“, mărturiseşte şi Luminiţa, vecină a familiei Trincă.

Bucuroşi că au scăpat de scandalagii

În urma lor, sătenii din Pocreaca au răsuflat uşuraţi, sătui de găinăriile pe care, susţin aceştia, le-au făcut cei doi. „Erau o problemă pentru comunitate. Lucian chiar a fost reţinut pentru 24 de ore anul trecut, în vară, când a fost prins în timp ce încerca să fure doi cai“, spune Ilie Năstase, şeful Postului de Poliţie din Schitu Duca. „De celălalt, Ciprian, nu am auzit prea multe. Era şi el o problemă în sat, dar nu ca fratele mai mic“, spune un vecin.

În ochii familiei, Lucian şi Ciprian sunt doar nişte tineri săraci, care şi-au încercat norocul pe meleaguri străine. Acasă, Ileana a rămas singură, cu fiul cel mare, Cătălin, 29 de ani, după ce soţul a murit în urma unei bătăi primite de la nişte vecini. „Când au plecat ultima dată, ne-au spus că se duc să facă rost de bani pentru că trebuie să-i facem lui tata praznciul de un an de zile“, spune şi Cătălin.

În Italia lucrau la o benzinărie

Cei patru români acuzaţi de „violul de la Guidonia“ locuiau într-o localitate învecinată, la Tivoli (n.r. - 20 km de Roma). Fraţii Trincă,

image

într-o garsonieră în centrul istoric, iar Mirel Humă şi Marcel Codiţă, ­ceilalţi doi suspecţi, într-un garaj din apropiere.

Cei doi fraţi din satul Pocreaca lucrau în împrejurimi la o benzinărie şi nimic din comportamentul lor nu i-a făcut pe vecinii lor să aibă vreo suspiciune. Singurele neînţelegeri dintre ei şi vecini erau legate de orele târzii la care se întorceau acasă, din când în când însoţiţi de femei.

Asociaţiile românilor cer pedepse exemplare

15 asociaţii româneşti care o susţin pe Ramona Bădescu în activitatea de la Primăria Romei au organizat o întâlnire la care au invitat autorităţile italiene. Ele au ţinut să îşi exprime solidaritatea cu victimele violului şi au cerut „certitudinea că autorii vor fi pedepsiţi exemplar“. Un alt grup de asociaţii româneşti din Uniunea Assoforum 2007 a cerut „pedepsirea imediată a vinovaţilor“ şi  „pedepse severe pentru autorii unor astfel de infracţiuni care încalcă demnitatea umană“. Anca Mihai

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite