Franco Frattini: Italia nu este o ţară rasistă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul italian de Externe, Franco Frattini, a declarat ieri că acuzaţiile de rasism la adresa Italiei conţinute în raportul Organizaţiei Internaţionale a Muncii din cadrul ONU, sunt complet nefondate.

Acest raport, făcut public la începutul lunii martie, susţinea că în Italia există un climat de xenofobie şi rasism. Experţii ONU care au redactat raportul au cerut, de asemenea,  guvernului italian să intervină cât mai repede pentru a pune capăt acestei situaţii îngrijorătoare.

Săptămâna trecută, ministrul Franco Frattini a reacţionat într-un mod destul de dur, negând toate aceste acuzaţii. Ieri, Frattini a revenit, însă, asupra declaraţiilor sale şi a încercat să-şi justifice reacţia  iniţială.

El a afirmat, în cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Rai24News, că Italia nu ar trebui să fie acuzată de rasism, întrucât ea este una dintre ţările fondatoare ale Uniunii Europene.

Ministrul italian de Externe a subliniat eforturile depuse de autorităţile italiene pentru a salva viaţa imigranţilor clandestini care sosesc, zilnic,  pe mare, în Italia.

Frattini a mai adăugat că italienii se implică foarte mult şi în protejarea minorilor imigranţi care au fost abandonaţi de familiile lor şi care au fost constrânşi să cerşească pe străzile din Peninsulă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite