„Francesca“ scapă de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul ”Francesca”, regizat de Bobby Păunescu,  se pregăteşte să apară zilele următoare în faţa publicului italian. 

Citeşte şi
Realizatorii filmului Francesca: „Examenul cu public îl dăm la Cluj“

Ieri-seară s-a dat sentinţa în favoarea filmului şi casei de distribuţie astfel încât pelicula nu va fi supusă cenzurei, iar replicile vor fi traduse fidel în limba italiană. Judecătorul a decis că „fraza incriminată este lipsită de valenţă ofensatoare”. 

Afirmaţia care a stârnit furia nepoatei dictatorului  a fost „Acea curvă de Mussolini care vrea să îi omoare pe toţi românii”.

„Suntem fericiţi şi satisfăcuţi de sentinţa dată acum câteva ore, cu toate că nu mă surprinde”, a declarat regizorul român în exclusivitate pentru „Adevărul”.

”Italia este o ţară în care justiţia funcţionează, iar judecătorul nu putea decât să observe că filmul nu este o operă de artă menită să o jignească pe deputata Alessandra Mussolini. Sunt fericit,  dar nu surprins“, a mai declarat Păunescu.

Avocatul Federico Vecchio, reprezentantul legal al Alessandrei Mussolini, a afirmat că „deputata Mussolini este uimită şi dezamăgită de decizia judecătorului, care nu a înţeles-o, în primul rând, ca femeie“.

Trebuie subliniat faptul că reacţia iniţială a deputatului Alessandra Mussolini faţă de judecător a fost deosebit de agresivă:

„Scumpă judecătoare Luciana Sangiovanni, dumneavoastră sunteţi o idioată şi vă voi cere despăgubiri, dat fiind că sentinţele dumneavoastră nu sunt niciodată pe fază, voi invita ceilalţi judecători să vă ciomăgească”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite