Forza Nuova va organiza manifestaţii antiromâneşti în 100 de oraşe din Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mişcarea de extremă dreapta Forza Nuova a anunţat, în cursul zilei de ieri, că pregăteşte, în 100 de oraşe, mişcări de protest faţă de „plaga care loveşte în demnitatea lor

Mişcarea de extremă dreapta Forza Nuova a anunţat, în cursul zilei de ieri, că pregăteşte, în 100 de oraşe, mişcări de protest faţă de „plaga care loveşte în demnitatea lor italienii şi femeile: violurile comise de străini şi de rromi”.

Într-o notă făcută publică de liderul partidului, Paolo Caratossidis, se precizează că Forza Nuova „se mobilizează pentru suspendarea pe o perioadă nedeterminată a tratatului Schengen cu România”.

Motivul expus de forţa politică citată este faptul că „Italia a fost invadată de 257.000 de români numai în anul 2008 din cauza acestui tratat”.

Mişcarea Forza Nuova a mai organizat până acum două mitinguri de protest faţă de violenţele sexuale după „violul de la Guidonia” şi recentul episod de viol din parcul Caffarella din Roma. În ambele cazuri, la terminarea demonstraţiei au fost agresaţi români nevinovaţi.

Diaconescu merge luni în Italia

Ministrul de Externe Cristian Diaconescu se va deplasa luni în Italia pentru a discuta cu omologul său de la Roma, Franco Frattini, despre relaţiile bilaterale româno-italiene şi despre problema românilor din Peninsulă.

Diaconescu participă, luni, la Bruxelles, la reuniunea miniştrilor de Externe ai UE, la care va veni şi Frattini. Cei doi miniştri se vor deplasa împreună în Italia.

Doi români, reţinuţi în cazul minorei de 14 ani violate

Poliţia italiană a reţinut ieri doi cetăţeni români, sub acuzaţia că au violat o adolescentă de 14 ani, sâmbătă noaptea, în parcul Caffarella din Roma. Cei doi, Racz Karol (foto dreapta), 36 de ani, şi Isztoika Loyos Alexandru (foto stânga), 20 de ani, sunt originari din judeţul Braşov, iar primul dintre ei are cazier penal pentru furt.

Racz Karol este din comuna Cincu şi, în vara anului trecut, după ce şi-a ispăşit pedeapsa, a părăsit România cu destinaţia Italia. Al doilea suspect, Isztoika, originar din comuna Şoarş, a mărturisit în timpul interogatoriului că a violat italianca în vârstă de 14 ani şi l-a bătut pe prietenul acesteia,  potrivit “Il Messaggero”.

image
Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite