"Fluturaşi" în română, împotriva abandonării copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Doar trei fraze simple, în opt limbi, pentru a le convinge pe tinerele mame să nu-şi abandoneze copiii. "Dacă ai dificultăţi familiale sau economice sau nu ai acte, poţi da naştere

Doar trei fraze simple, în opt limbi, pentru a le convinge pe tinerele mame să nu-şi abandoneze copiii. "Dacă ai dificultăţi familiale sau economice sau nu ai acte, poţi da naştere copilului tău în orice spital, nimeni nu va afla. Legea italiană o permite. Dacă vrei, poţi lăsa copilul în spital şi o familie bună va avea grijă de el".

Acesta este mesajul unui "fluturaş" realizat de ONG-ul "Scienza e Vita" ("Ştiinţă şi Viaţă"), împreună cu autoritatile din Provincia Bergamo, destinat comunităţilor de imigranţi. In afara de limba română, "fluturaşul" a fost editat şi în italiană, arabă, franceză, engleză, rusă, spaniolă şi chineză.

Potrivit preşedintelui ONG-ului "Amici dei bambini" ("Prietenii copiilor"), Marco Griffini, în Italia sunt abandonaţi anual circa 3.000 de nou-născuţi. O parte dintre aceştia nu sunt însă abandonaţi în spital, ceea ce le pune în pericol viaţa.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite