Florenţa: italieni care se lasă amprentaţi, în semn de solidaritate cu ţiganii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După protestele împotriva amprentării ţiganilor în pieţele din Roma şi Milano, organizaţia neguvernamentală ARCI şi-a mutat miercuri stand-ul amprentărilor voluntare la Florenţa.

După protestele împotriva amprentării ţiganilor în pieţele din Roma şi Milano, organizaţia neguvernamentală ARCI şi-a mutat miercuri stand-ul amprentărilor voluntare la Florenţa. Zeci de italieni şi-au lăsat amprentele în cadrul manifestaţiei publice cu sloganul "Luaţi amprentele noastre, lăsaţi în pace copiii rromi şi sinţi" (n.r. - sinţii sunt o veche grupare de ţigani din Italia).

Primul care a deschis auto-amprentarea a fost Preşedintele Consiliului Regional din Florenţa, Riccardo Nencini. Lui i-au urmat mai mulţi responsabili de sectoare din cadrul primăriei şi alte autorităţi locale din zona Toscana.

Amprentele arhivate vor fi trimise Ministerului italian de Interne, cu speranţa că acesta va opri "recensământul discriminator" care ar putea începe în orice minut. Protestatarii care şi-au lăsat amprentele depăşesc 3.000 în toată Italia. În acelaşi timp, guvernul de la Roma rămâne ferm pe poziţii.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite