Florenţa: Cursuri de weekend cu profesori români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prefectul din Florenţa, Andreea De Martino, şi ambasadorul României, Victor Rusu, au avut o întâlnire, luni dimineaţă, în oraşul italian, din regiunea Toscana, pentru a stabili câteva

Prefectul din Florenţa, Andreea De Martino, şi ambasadorul României, Victor Rusu, au avut o întâlnire, luni dimineaţă, în oraşul italian, din regiunea Toscana, pentru a stabili câteva obiective de cooperare între cele două ţări, relatează AGI.

La Florenţa sunt înregistraţi 4.998 de cetăţeni români, cu 30% mai mulţi decât în 2007, iar cea mai mare parte dintre ei, 3.350, au vârsta cuprinsă între 18 şi 45 de ani. Exista 1.027 de famili de români şi 1.920 de familii mixte.

Unul dintre rezultatele iniţiativei va fi un proiect de educaţie şcolară, care are ca ţintă organizarea mai multor cursuri de istorie, geograrfie şi limbă, pentru tineri români sau italieni, care învaţă în Florenţa. Cursurile vor fi susţinute atât în şcolile generale, cât şi în licee.

Cursurile au rolul de a îmbogăţi tinerilor cunoştiinţele culturale din cele două ţări. Profesorii vor fi desemnaţi de autorităţile române şi îşi vor ţine cursurile sâmbăta şi duminca în şcoli şi spaţii de studiu individuale asigurate de instituţiile şcolare din Florenţa.

Diplomatul a vorbit şi de iniţiativele guvernului român de a readuce în ţară mână de lucru calificată românească. Ar fi indicată o colaborare cu întreprinzătorii toscani care au investit în România. Aceştia le-ar putea oferi românilor o oportunitate să lucreze într-o firmă italiană, în România.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite