Floarea Lupăşteanu, un consilier municipal pentru români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Ivrea, lângă Torino, Partidul Democrat (PD) al lui Veltroni are pe listele pentru consilieri municipali un candidat român. Floarea Lupăşteanu, originară din Rădăuţi, se află în

La Ivrea, lângă Torino, Partidul Democrat (PD) al lui Veltroni are pe listele pentru consilieri municipali un candidat român. Floarea Lupăşteanu, originară din Rădăuţi, se află în Italia de peste 10 ani. Ea nu este la prima experienţă politică, deoarece, în 2006, înainte ca România să facă parte din UE, a ocupat postul de consilier comunal însărcinat cu problemele străinilor.

În timpul liber, Lupăşteanu exercită şi funcţia de preşedinte al unei asociaţii de promovare socială şi culturală locală. Două sunt motivaţiile care stau la baza deciziei de a candida pe listele partidului care în 2008 a fost principalul promotor al valului antiromânesc.

În primul rând, schimbarea atitudinii faţă de noi, ca naţiune, ca şi comunitate: "Să nu mai stăm cu capul plecat, să urcăm la acelaşi nivel cu politica italiană, pentru că de sus se văd lucrurile mai bine şi ai o altă perspectivă", declară Lupăşteanu. A doua motivaţie are o tentă personală: "Vreau să-i demonstrez lui Walter Veltroni că nu toţi românii sunt criminali", spune candidata.

La Ivrea se află 600 de români cu drept de vot şi aproape 2.000 în total; numărul acestora este suficient pentru a garanta victoria candidatei noastre, ţinând cont de faptul că în 2006 ea a fost aleasă cu 105 voturi dintr-un total de 290, într-o perioadă în care puţini erau străinii care puteau merge să-şi exprime părerea electorală.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite