Firmele de telefonie se bat pe români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii din Peninsulă se întrec în a oferi pachete la preţuri promoţionale pentru imigranţi Lupta pentru cea mai atractivă ofertă împinge companiile italiene să adopte preţuri

Operatorii din Peninsulă se întrec în a oferi pachete la preţuri promoţionale pentru imigranţi

Lupta pentru cea mai atractivă ofertă împinge companiile italiene să adopte preţuri din ce în ce mai rentabile pentru utilizatori.

După îndelungate dispute publice şi de culise, Consiliul, Comisia şi Parlamentul Uniunii Europene şi-au dat acordul în ceea ce priveşte micşorarea şi uniformizarea preţurilor în roaming, în spaţiul statelor membre.

Astfel, de la 30 iunie 2008, operatorii telefonici ar trebui să taxeze convorbirile în roaming cu 49 eurocenţi pe minut apelurile efectuate şi cu 24 eurocenţi pe cele primite. Mai mult, valorile prezente vor fi revizuite constant, fiind prevăzută o scădere graduală a preţului, în următorii trei ani, până la 43 eurocenţi pentru apelurile efectuate şi 19 eurocenţi pentru cele primite.

"Sună în ţara ta!"

Atenţia operatorilor de telefonie mobilă s-a îndreptat decisiv către imigranţi atunci când piaţa autohtonă a intrat în criză, în timp ce vânzările către segmentul nonitalian erau în constantă creştere. Primul operator care a oferit românilor un serviciu cu adevărat rentabil a fost Wind, cu pachetul preplătit "Call your country" în care convorbirile pe mobil, în România costau 22 eurocenţi, iar cele pe telefon fix, 12 eurocenţi. Succesul acestei idei a determinat şi alţi operatori să pună în joc oferte tot mai competitive şi mai generoase.

Posturi tv pe mobil

Tehnologia a permis ataşarea la ofertele deja existente a unei opţiuni insolite, imposibil de anticipat cu zece ani în urmă: televiziunea. Astfel, pe lângă preţurile competitive pe reţeaua internaţională, de la începutul lunii iunie 2008, doi operatori importanţi dau posibilitatea conaţionalilor noştri din Italia să urmărească în direct, pe telefonul mobil, emisia unui post tv românesc.

Cele mai atrăgătoare oferte

Companie Preţ apel România/cartelă preplătită
Wind 0,10 euro
Vodafone 0,15 euro
TIM 0,14euro
3 0,15 euro

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite