Firma cu 1.000 de angajaţi români

0
Publicat:
Ultima actualizare:

“Mondo Convenienza” a pariat pe forţa de muncă românească. Unul dintre coloşii italieni ai vânzării de mobilă îi preferă pentru transport şi montaj pe români.

La nivel naţional, pe circa 480 din cele 530 de autoutilitare şi camioane inscripţionate „Mondo Covenienza” lucrează români. De regulă românii formează echipe de câte doi, dar sunt cazuri în care lucrează şi câte trei, ceea ce înseamnă că numai în sectorul distibuţie-montaj al firmei lucrează aproximativ 1.000 de români.
Aceştia sunt recunoscuţi pentru abilităţile lor practice. “Băieţii români sunt inventivi, ei nu lasă niciodată lucrurile nerezolvate la domiciliul clientului. Se adapteză mereu situaţiei.”, ne-a explicat Robert Mustaţă (36 ani), şef al echipei de transportatori din San Giuliano Milanese (Milano). Mai mult, ei fac operaţiuni de contabilitate primară, încaseză bani, taie chitanţe şi predau a doua zi banii. “Băieţii români sunt recunoscuţi pentru profesionalismul lor şi clienţii îi apreciază pentru seriozitate, rapiditate şi pricepere”, ne-a explicat Constantin Rusu (34 ani), şi el responsabil al echipei de transportatori din San Giuliano Milanese.

Salarii peste medie

Salariile pleacă de la 1.200 euro, pentru un part time, şi ajung la circa 1.700 euro, pentru un full-time. În plus, nici un transportator nu lucrează la negru.
În Mondo Convenineza se poate face carieră. Constantin Rusu şi Robert Mustaţă  sunt două astfel de exemple. Aceştia au început să lucreze cu circa 12 ani în urmă ca şi transportatori, iar în prezent sunt şefii departamentului “Transport” ai uneia dintre cele mai importante filiale din Regiunea Lombardia.
“Împreună am muncit în diferite filiale Mondo Convenienza, Latina, Frosinone, Roma, Brescia, Florenţa, iar acum ne-am oprit la Milano. Lucrăm pentru ei de 12 ani, iar de aici nu cred că mai plecăm. “, ne-a explicat Constantin Rusu.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite