„Fără români nu aş fi rezistat“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
„Fără români nu aş fi rezistat“
„Fără români nu aş fi rezistat“

Pentru românii din provincia Padova locul de desfăşurare a petrecerilor este deja stabilit de câţiva ani. Rudele, prietenii, taraful şi tradiţia românească se întâlnesc la sfârşitul fiecărei săptămâni în acelaşi loc.

Este vorba despre restaurantul unei familii de italieni, care funcţionează de mai bine de 123 de ani. Localul „Al Leone“, din Padova, găzduieşte des nunţi şi botezuri româneşti.

Gianna Magrin , de 48 de ani, proprietara restaurantului, recunoaşte că cel mai frumos compliment pe care l-a primit de la români a fost atunci când i s-a spus: „Gianna, ajunge să scoatem maşina pe şosea, că ea vine singură la restaurantul tău“.

În ultimii ani, afacerea a devenit înfloritoare, Gianna profilându-se pe organizarea petrecerilor pentru nunţile şi botezurile românilor.

Ea ştie care sunt gusturile culinare ale conaţionalilor noştri, a învăţat să gătească bucate româneşti (sarmale, mămăligă, mici etc.) şi a înţeles că românilor le place să se distreze până dimineaţa în prezenţa orchestrei.

Este fascinată de modul în care se distrează românii şi uneori chiar dansează cu ei. „Fără români nu aş fi rezistat pe piaţă. În prezent, italienii nu mai au sensibilitate. Petrecerile lor sunt plictisitoare, se termină repede“, susţine Gianna.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite