Familii de români ameninţate prin scrisori: „Români, plecaţi din Italia”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două familii de români din Torino au primit scrisori de ameninţare. Principala vină este că sunt români. Ileana Bucă şi soţul Gabriel locuiesc împreună cu fetiţa lor în via Loano.

În luna septembrie, când au sosit din concediul petrecut în România au găsit o scrisoare în cutia poştală în care erau  insultaţi şi „îndemnaţi” să se întoarcă în ţara de origine. Nu au dat prea multă importanţă până când nu au primit o a doua scrisoare cu conţinut asemănător. Au aflat între timp că o altă familie de români din acelaşi bloc a primit aceleaşi scrisori.

„Salut românilor, sunteţi ruşinea Europei. Un popor îngâmfat, nu o ţară de cunoscut (făcând referire la campania Guvernului Român, „România, încântat de cunoştinţă”). De ce nu vă întoarceţi în România? Acum sunt locuri de muncă la voi în ţară, dar acolo nu aţi putea face ceea ce vreţi: să furaţi!”.  Scrisoarea continuă cu alte insulte. Semnătura: „un grup de persoane”.

Un consilier al Partidului Democrat, Alessandro Nucera,  din cartierul unde locuiesc românii şi-a exprimat solidaritatea cu românii: „Condamn această intimidare a unei familii cinstite. Este de neconceput ca toţi românii să plătească pentru fapte neplăcute comise de nişte conaţionali de-ai lor”. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite