Falsificatorii români de carduri lovesc din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Carabinierii din Ventimiglia îşi îndreaptă atenţia din nou înspre falsificatorii români de carduri, în urma unul val de plângeri depuse începând de acum două zile, la sediul poliţiei.

Carabinierii din Ventimiglia îşi îndreaptă atenţia din nou înspre falsificatorii români de carduri, în urma unul val de plângeri depuse începând de acum două zile, la sediul poliţiei. 11 cetăţeni au reclamat dispariţia unor sume medii de bani din propriile conturi şi utilizarea unor copii ale propriilor carduri într-unul dintre supermarketurile din zonă. Conform afirmaţiilor căpitanului Gianluigi Di Pilato, în spatele tuturor acestor falsuri s-ar afla o bandă de români, care este urmărită de mai multă vreme; investigaţiile iniţiale au pornit de la o serie de transferuri interbancare suspecte între Italia şi România, sesizate de către autoritate de monitorizare "Servizi Interbancari".

Interesantă este modalitatea prin care infractorii îşi însuşesc datele cardurilor: aceştia au instalat o serie de cip-uri în interiorul aparatelor, care permit plata în magazin cu cartea de credit, colectând astfel, de la distanţă, toate informaţiile. Apoi, fără a acţiona imediat, ci la distanţă de câteva săptămâni, au făcut achiziţii în diverse alte magazine.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite