Facultate pentru români la Viterbo

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conaţionalii noştri se vor putea înscrie, începând din această toamnă, la cursurile primei universităţi româneşti din Peninsulă. Universitatea de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj a încheiat un acord cu autorităţile din Viterbo pentru înfiinţarea unei facultăţi cu predare în limba română.

Diplomele eliberate de noua unitate de învăţământ vor avea dublă recunoaştere. Sediul de 1.500 de metri pătraţi ai noii universităţi româneşti de la Viterbo va fi situat în fosta clădire a unui institut catolic.

Clădirea a fost recent reamenajată şi dotată cu laboratoare de ultimă generaţie. Deşi iniţatorul proiectului este Universitatea de Ştiinţe Agricole, în parteneriat sunt prezente mai multe universităţi din Cluj. Astfel, profilul de studiu va fi eterogen. Studenţii vor plăti taxe similare celor din România, care nu depăşesc 500 de euro pe an.

Organizatorii estimează că la începutul anului şcolar următor circa 100 de ­cursanţi se vor înscrie la lecţiile noii instituţii.

O delegaţie, compusă din reprezentanţi ai Universităţii de Ştiinţe Agricole din Cluj-Napoca, a fost primită ieri la Viterbo de către oficialităţi administrative şi de către profesori ai universităţii locale. Scopul vizitei a fost acela de a se semna acordurile bilaterale şi de stabilire a condiţiilor de colaborare.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite