Expoziţie cu lucrările pictorului Victor Brauner

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 1 mai, la Galeriile Bordas din Veneţia  va avea loc vernisajul expoziţiei cunoscutului pictor român avangardist Victor Brauner.

Expoziţia va fi deschisă publicului până pe data de 29 mai şi va conţine o selecţie a celor mai reuşite dintre operele marelui pictor român.

Victor Brauner s-a născut în anul 1903 la Piatra Neamţ, într-o familie de evrei români. Viitorul artist şi poet a urmat şcoala primară la Viena, unde familia sa se stabilise pentru câţiva ani.

După întoarcerea în ţară, Victor Brauner a frecventat Şcoala de Arte Frumoase din Bucureşti, precum şi Academia Liberă de Pictură a lui Horia Igiroşanu.

În anul 1930, la Paris, pictorul l-a cunoscut atât  pe marele sculptor Constantin Brâncuşi, care l-a iniţiat în arta fotografiei, cât şi pe cunoscutul scriitor francez André Breton.

Deplina consacrare ca artist a venit abia în anul 1966, când Victor Brauner a fost ales pentru a reprezenta Franţa la Bienala de Artă de la Veneţia. În acelaşi an, însă, pictorul a încetat din viaţă la Paris.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite