Un român face turul Europei pe bicicletă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un român face turul Europei pe bicicletă
Un român face turul Europei pe bicicletă

Anton Duma (43 de ani) a plecat din satul natal Valea Mare, judeţul Bacău, cu 150 de euro în buzunar, în această vară.

El a decis să facă un tur al Europei fără sponsori sau echipamente de calitate. Pentru a face rost de bani, el se opreşte pentru câteva săptămâni la prieteni sau rude, unde munceşte orice i se oferă.

În prezent, bărbatul se află la Torino, unde are patru fraţi. Intenţia sa este să muncească şi să strângă suficienţi bani pentru a-şi continua călătoria, care va dura cel puţin un an de zile. Până în prezent, el a parcurs 4.920 de kilometri. „Mi-am luat inima în dinţi şi sunt hotărât să fac această încercare. Am vrut să îmi testez organismul şi am văzut că poate”, spune Anton.

În ultimele două luni, Anton a trecut prin 10 ţări, străbătând Turcia, Grecia, Albania şi toate statele din fosta Iugoslavie. Pentru că are steagul românesc pe bicicletă, el este claxonat de românii pe care îi întâlneşte pe drum, iar unii se opresc să stea de vorbă cu el.

„Până acum am avut norocul să mă întâlnesc cu mai mulţi români buni care m-au felicitat pentru ceea ce fac şi mi-au donat bani pentru a mă ajuta în expediţia mea. Aşa am reuşit să ajung până în Italia. Aproape în fiecare ţară prin care am trecut, am întâlnit români binevoitori”, povesteşte Anton.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite