Emisiuni tv gemene, în România şi Italia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trăiţi în Italia sau în România? Oamenii sunt peste tot la fel. Multora dintre ei, televiziunile le oferă posibilitatea de a îşi îndeplini visele în direct, de a-şi revedea rudele sau

Trăiţi în Italia sau în România? Oamenii sunt peste tot la fel. Multora dintre ei, televiziunile le oferă posibilitatea de a îşi îndeplini visele în direct, de a-şi revedea rudele sau prietenii după 20 de ani sau de a-şi întâlni marea iubire. La fel ca telenovelele, aceste emisiuni au mare success la public. Producătorii din România nu s-au străduit să vină cu prea multe idei originale, ci în mare parte au preluat reţete de succes de peste graniţă.

“Din dragoste”, cu… Emanuela Folliero, la Rete 4

“Manuela e geloasă, geloasă, geloasă”. “Salvatore e gelos, gelos, gelos”. Bineînţeles, doresc totuşi să fie împreună. Cam asta spune unul dintre reporterii care lucrează la emisiunea “Stranamore”, de la postul italia Rete 4.

Însă Manuela şi Salvatore ar fi putut să fie foarte bine George şi Florica, iar cei doi să se împace marţea, la Antena 1, la “Din dragoste”, în prezenţa lui Mircea Radu. Producătorii nici măcar nu s-au mai străduit să găsească o melodie mai reprezentativă decât cea pe care o folosesc şi colegii din Italia – “All You Need is Love”, a celor de la Beatles.

Dacă româncele ar vrea “să-l ia acasă” Mircea Radu, italienii o admiră pe Emanuela Folliero. Emisiunea a devenit deja istorie, producătoarea Fatma Ruffini ocupându-se de 14 ani de “iubire în toate formele ei”.

„Cârcotaşi” de Italia

„Ruşinică” a intrat deja în limbajul curent al românilor. Italienii pot să vadă şi ei nişte „cârcotaşi”, ceva mai în vârstă, cu un palmares mai bogat, însoţiţi tot de două „bebeluşe”. Ce au în plus vedetele de la Italia 1? Pe Gabibbo, cel gras şi roşu, mascota emisiunii.

Dacă Şerban Huidu şi Mişu Găinuşă se străduiesc o săptămână să strângă „chifteluţe” dintre gafele prezentatorilor şi realizatorilor de televiziune şi fac o emisiune de două ore, Ezio Greggio şi Enzo Iaccheti trebuie să îşi distreze fanii în fiecare seară, o jumătate de oră. Emisiunea va împlini pe 7 noiembrie respectabila vârstă de 20 de ani, deşi la început era difuzată la radio. Ezio Greggio chiar face asta de 20 de ani!

Foste surprize

Visezi zâne cu baghete sau să câştigi la Loto? Nicidecum. Mai bine scrii o scrisoare la „O seară de vis” ori „Surprize, surprize”, dacă eşti în România; sau la „Il treno dei desideri”, dacă eşti în Italia.

În România, scrisoarea o trimiţi la Mihaela Rădulescu sau la Dan Negru, la Antena 1. Din păcate, nici pe Andreea Marin, nici pe Antonella Clerici nu mai poţi să le bombardezi cu dorinţele tale arzătoare, pentru că emisiunile lor au fost scoase din grilele TVR1 şi Rai 1.

Realizatorii Mihaela Rădulescu şi Dan Negru nu se sfiesc însă să spună că telespectatorii lor îşi doresc case, maşini noi, să li se plătească întreţinerea, să li se găsească soţi germani medici stomatologi sau să li se dea posibilitatea de a înota cu delfinii.
 
Iertare, la Canale 5

Ai înşelat, lovit, ai vorbit urât? Nu-i nimic. Te poate ierta, odată cu câteva sute de mii bune de telespectatori, în direct, la TVR1. Îi spui Ralucăi Moianu păsul tău şi ea îţi dă posibilitatea de a-ţi spăla păcatele în public.

Ai înşelat, lovit, ai vorbit urât în Italia? Şi aici există soluţii. Poartă numele Maria de Filippi şi o poţi vedea sâmbătă seara, la Canale 5.

La această emisiune, afli foarte simplu dacă ai dobândit îndurare. Dacă persoana în faţa căreia te scuzi vine în platou, ai şanse. Dacă nu, orice speranţă e pierdută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite