Elevii români, în topul străinilor din şcolile italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Potrivit unui studiu al Ministerului Învăţământului din Italia, elevii români reprezintă 16,15% din totalul străinilor înscrişi în şcolile italiene. Ministerul Învăţământului

Potrivit unui studiu al Ministerului Învăţământului din Italia, elevii români reprezintă 16,15% din totalul străinilor înscrişi în şcolile italiene.

Ministerul Învăţământului de Stat a publicat de curând un studiu cu privire la numărul elevilor străini înscrişi în şcolile italiene în anul şcolar 2007-2008. Potrivit acestui studiu, 575.000 de noi elevi imigranţi au frecventat cursurile instituţiilor de învăţământ italiene în ultimul an şcolar. O treime dintre aceştia sunt născuţi în Peninsulă, fiind consideraţi "a doua generaţie".

Sunt incluşi în studiu copiii înscrişi la nivelul preşcolar (grădiniţa), primar, gimnazial şi liceal. Străinii reprezintă 6,4% din totalul elevilor care studiază în Italia. În anul şcolar 2007-2008 au fost înscrişi pentru prima dată la şcoala italiană 46.154 copii, mai bine de jumătate dintre aceştia frecventând cursurile şcolii primare.

Fenomenul imigraţional a avut un impact deosebit şi asupra populaţiei şcolare din Italia. Dreptul străinilor de a-şi reîntregi familiile a dus la creşterea numărului de elevi, în special la nivelul primar şi gimnazial.

În topul celor mai mulţi copii străini înregistraţi în şcolile italiene se află românii cu 92.734 înscrişi (16,15% din totalul elevilor imigranţi), urmaţi de albanezi (85.195, 14,84%) şi marocani (76.217, 13,28%). Zonele cu cea mai mare densitate de elevi străini sunt Emilia Romagna, Umbria, Lombardia şi Veneto.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite