Elevii români, asistenţi ai profesorilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În liceele torineze, elevii români învaţă să devină asistenţi ai profesorilor la şcoală. Ei vor ajuta astfel cadrele didactice să intre mai uşor în contact cu elevii

În liceele torineze, elevii români învaţă să devină asistenţi ai profesorilor la şcoală. Ei vor ajuta astfel cadrele didactice să intre mai uşor în contact cu elevii proaspăt sosiţi din România. Această iniţiativă face parte din campania: "1001 azioni per dialogare" ("1001 acţiuni pentru a dialoga"). Vor fi pregătiţi 60 de elevi, de la 20 de şcoli diferite, dintre care 23 sunt români. După "cursurile" de pregătire, micii asistenţi vor şti să le explice noilor veniţi regulile noii instituţii, a predării şi îi vor ajuta la învăţarea mai rapidă a limbii.

Cei 23 de elevi români îşi vor începe activitatea de asistent din luna septembrie. Berbec Daniel Ionuţ, 19 ani, şi Gherghel Cristinel, 18 ani, sunt doar doi dintre elevii care participă la acest curs.Cristinel este elev în primul an de liceu la şcoala Galileo Galilei. A ales acest curs pentru că i s-a părut interesant şi vrea să îi ajute pe ceilalţi care nu cunosc limba. "Sunt încântat de ideea că anul viitor voi putea preda şi eu celor abia veniţi din România".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite