Două artiste, la "kairos"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Bari se pregăteşte să-şi deschidă porţile pentru cea de-a XIII-a ediţie a Bienalei Tinerilor Artişti din Europa şi din zona Mediteranei, în perioada 22 mai - 31 mai. Manifestarea este una

Bari se pregăteşte să-şi deschidă porţile pentru cea de-a XIII-a ediţie a Bienalei Tinerilor Artişti din Europa şi din zona Mediteranei, în perioada 22 mai - 31 mai. Manifestarea este una dintre cele mai vizibile vitrine de creaţie pentru artiştii începători şi este multidisciplinară - de la muzică, la arte vizuale, de la teatru şi literatură, la gastronomie. Această ediţie găzduieşte 700 de artişti proveniţI din 46 de ţări, cu vârste între 18 şi 30 de ani. Operele lor vor ocupa interiorul Expoziţiei Levante, care se va transforma într-un spaţiu de artă contemporană.

România, alături de Polonia şi Slovacia, este pentru prima dată pe lista ţărilor participante. Bienala de la Bari semnifică, mai ales, intrarea într-o lume în care regulile sînt complet noi şi au la bază colaborarea şi creativitatea. Într-un moment de "kairos" (gr. moment potrivit, oportun, timp în care schimbarea este posibilă) tinerele artiste-fotograf Alina Popa şi Irina Gheorghe vor expune un univers perfect, recreat, luminat, dar conceput strict pentru două persoane.

Catalogul artiştilor şI al operelor poate fi vizitat pe site-ul www.biennalepuglia2008.org

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite