"Dosarul Mailat", tot mai subţire

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Miercuri, 11 iunie va începe procesul lui Nicolae Romulus Mailat, ţiganul din Romania acuzat de moartea Giovannei Reggiani. Interceptările telefonice ale convorbirilor cunoscutilor

Miercuri, 11 iunie va începe procesul lui Nicolae Romulus Mailat, ţiganul din Romania acuzat de moartea Giovannei Reggiani.

Interceptările telefonice ale convorbirilor cunoscutilor acuzatului şi concluziile expertizei medico-legale contrazic raportul iniţial al carabinierilor, pe care se bazează acuzarea şi din care reise că Mailat ar fi principalul vinovat.

Prima "probă" care ridică semne de întrebare este geanta victimei, pe care nu s-au găsit amprentele presupusului agresor şi nici pe obiectele aflate înăuntru. Mai mult, în seara când Mailat a fost arestat (în jurul orei 21.30), poliţia a pus sub sechestru hainele acestuia, dar nu a făcut o perchiziţie în baraca unde locuia.

Abia a doua zi, anchetatorii s-au întors pentru un control şi au observat geanta Giovannei Reggiani. Avocatul lui Mailat, Piero Piccinini susţine că în acest interval de timp, oricine putea intra şi lăsa orice în baracă, deoarece zona nu a fost pusă sub sechestru imediat.

Noi martori

Mulţi dintre cei care locuiau în taberă şi care ar fi putut ajuta la descoperirea adevărului au plecat în România sau şi-au schimbat "domiciliul", la Prima Porta, într-o altă tabără, la cinci kilometri depărtare. Dar elemente noi în anchetă au adus doar interceptările convorbirilor telefonice ale tuturor numerelor care se aflau în memoria telefonului lui Mailat.

Tiberius Lingurar (32 ani) din Avrig a povestit că în seara când s-a petrecut tragedia, Mailat a intrat la el în baracă şi l-a invitat la un pahar de vin. Lingurar a refuzat şi la jumătate de oră a sosit poliţia în tabără. După afirmaţiile acestuia, Mailat nu ar fi avut timpul fizic să ajungă până la locul faptei, la ora la care s-a petrecut crima.

Mailat riscă închisoarea pe viaţă

Cu toate că nu s-au descoperit probe biologice, pe lângă acuzaţia de omor din culpă, Mailat va fi judecat şi pentru agresiune sexuală. După înfăţişarea preliminară şi audierea tuturor celor care ar fi putut să facă lumină asupra cazului, avocatul Piccinini ne-a spus că Mailat că este sigur că acesta nu era singur în noaptea tragediei şi protejează pe cineva.

"În situaţii similare, pedeapsa ar fii până la 30 de ani de închisoare, dar din cauza impactului mediatic, Mailat riscă închisoarea pe viaţă", a completat avocatul.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite