Donaţii pentru o româncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Monica Păduraru va porni către Iaşi vineri, 14 septembrie, prin bunăvoinţa comunităţii din orăşelul italian Asti. Românii şi italienii, colegi de muncă, simpli localnici şi autorităţi

Monica Păduraru va porni către Iaşi vineri, 14 septembrie, prin bunăvoinţa comunităţii din orăşelul italian Asti. Românii şi italienii, colegi de muncă, simpli localnici şi autorităţi au strâns cei circa 2600 de euro necesari transportului special către ţară. Tânăra, în vârsta, de 36 de ani, este în metastază, fiind afectată de un cancer osos.

Povestea ei este cea a unei tinere sosită în Italia pentru a îşi construi o viaţă mai bună. A lucrat iniţial ca infirmieră la un azil de bătrâni din Torino, unde a câştigat simpatia şi aprecierea colegilor prin seriozitate şi profesionalism. Din cauza bolii a fost obligată însă ca ultimii ani să îi petreacă în spitale.

Cea care a dirijat eforturile de strângere a fondurilor destinate reîntoarcerii acasă a Monicăi a fost Alina Iacobescu, preşedintele asociaţiei ”I Colori del Mondo” (Culorile lumii). Ea a declarat: ”Medicii, asistenţii şi voluntarii de la spitalul din Asti au îngrijit-o cu foarte multă dragoste.

Din partea acestora, ca şi a locuitorilor din oraş, impresionaţi de cazul ei, am găsit foarte multă disponibilitate pentru a dona banii necesari pentru ca Monica să fie transportată la un spital din Iaşi, pentru a fi aproape de părinţii ei în aceste zile, care ar putea fi ultimele ale vieţii ei”.

Vineri, la ora 20, o ambulanţă o va prelua pe Monica de la Spitalul ”Cardinal Massaia” din Asti şi o va transporta, parcurgând circa 1830 km, la Spitalul ”Sf. Spiridon” din Iaşi.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite