Doi români nevinovaţi au stat în arest cinci luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Doi români nevinovaţi  au stat în arest cinci luni
Doi români nevinovaţi au stat în arest cinci luni

Doi cetăţeni români au fost din nou chemaţi în faţa instanţei, după ce au stat cinci luni în arest în 2003, la Torino, fiind acuzaţi de sechestrare de persoane, pe baza declaraţiilor unei fete care s-a prezentat ca victimă.

Ulterior, s-a aflat că nu au comis această infracţiune şi au fost eliberaţi. Marius Vicol (26 de ani) şi Ionel Rusu (27 de ani) au scăpat după cinci luni petrecute după gratii, când fata a recunoscut că inventase povestea răpirii şi sechestrării pentru a scăpa de tatăl mult prea sever.

Românii au fost rechemaţi la proces de judecătorul Claudio Ferrero, de această dată sub acuzaţia de şantaj.

Presupusa victimă a spus poliţiei că fusese sechestrată de Rusu şi Vicol la 8 noiembrie 2003. Ea a povestit că cei doi tineri au cunoscut-o într-un local românesc din Torino, de unde au convins-o să vină în apartamentul lor de pe strada Cherasco numărul 6.

Ajunşi acasă, băieţii i-au cerut să petreacă seara cu ei, după care au închis-o în casă pentru două zile, timp în care l-au sunat pe tatăl ei cerându-i o răscumpărare în valoare de 1.000 de euro, a spus iniţial fata. După ce au stat deja cinci luni în arest nevinovaţi, Rusu şi Vicol au fost citaţi să se prezinte în sala de judecată la 4 martie 2010 pentru acuzaţia de şantaj. Procesul se va relua după şase ani pentru a se stabili dacă cei doi sunt vinovaţi de şantaj asupra tatălui fetei.

“Dacă sechestrul fetei s-a dovedit a fi neadevărat, cum poate sta în picioare povestea cu şantajul?”, se întreabă retoric Walter Campini, avocatul lui Marius Vicol.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite