Discuţii pentru simplificarea procedurii de obţinere a cetăţeniei italiene

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Săptămâna aceasta, în principalele oraşe din Peninsulă au avut loc întâlniri între responsabilii Sectorului Cetăţenie al Prefecturilor şi Chesturilor şi reprezentanţi ai Direcţiunii

Săptămâna aceasta, în principalele oraşe din Peninsulă au avut loc întâlniri între responsabilii Sectorului Cetăţenie al Prefecturilor şi Chesturilor şi reprezentanţi ai Direcţiunii Centrale pentru Drepturi Civile, Cetăţenie şi Minorităţi al Departamentului pentru Libertăţi Civile şi Emigrare. Scopul întrunirilor a fost aprofundarea tematicilor referitoare la condiţiile de acordare a cetăţeniei italiene. De asemenea, s-au discutat cele mai recent adoptate modalităţi de interpretare în materie de administrare.

În cursul acestei acţiuni, participanţii şi-au propus activarea unei colaborări cât mai eficiente între toate instituţiile implicate în derularea procedurilor. Au fost stabilite modalităţi comune de intervenţie, pentru a da un răspuns prompt şi eficient cererilor venite din partea cetăţenilor străini care doresc să se integreze complet în cadrul societăţii italiene. Cu scopul de a simplifica procedura şi pentru a scurta timpul de aşteptare, au fost prezentate cele mai moderne tehnologii informatice de gestiune a dosarelor. Noutatea absolută este introducerea semnăturii digitale, soluţie care sporeşte substanţial securitatea documentelor şi accelerează timpii de procesare, prin eliminarea unor etape de autentificare a originalităţii anumitor acte.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite