Discriminarea românilor - în atenţia presei internaţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Modul în care au fost şi sunt trataţi românii din Italia a ajuns în atenţia mass media de pe întregul glob. Recent, preşedintele Partidului Identitatea Românească din Italia, Giancarlo

Modul în care au fost şi sunt trataţi românii din Italia a ajuns în atenţia mass media de pe întregul glob. Recent, preşedintele Partidului Identitatea Românească din Italia, Giancarlo Germani, a acordat un interviu postului naţional de televiziune din Japonia.

"Asiaticii, dar şi BBC, CBS, Radio France , televiziunea germană sau postul naţional de radio din SUA au aflat astfel despre situaţia dificilă în care se regăseşte comunitatea românească în Italia şi despre discriminările la care sunt expuşi în acest moment cetăţenii români.Discriminarea a apărut din cauza campaniei xenofobe lansate de presa italiană, cu scopul de a acoperi adevăratele probleme ale Italiei, provocate de o clasă politică iresponsabilă. În presa italiană, dezinformarea sistematică în dauna comunităţii italo-române a ajuns deja la culme. Spre norocul nostru, în lume, informaţia este liberă, şi la ea au acces şi cei cu o coloană vertebrală dreaptă, care urmăresc cu îngrijorare ceea ce se întâmplă în Italia şi consideră acest fenomen de o gravitate socială şi politică enormă.. Între timp, noi mulţumim japonezilor, germanilor, americanilor, francezilor şi mass-mediei româneşti, care stau cu aprinse pe această campanie de ură şi xenofobie", a precizat Giancarlo Germani.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite