Diplomaţia română în Italia ia poziţie în privinţa amprentării romilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

"Ambasada României în Italia a trimis o scrisoare prefecţilor care se ocupă de măsura amprentării ţiganilor", menzionează într-un comunicat purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu.

"Ambasada României în Italia a trimis o scrisoare prefecţilor care se ocupă de măsura amprentării ţiganilor", menzionează într-un comunicat purtătorul de cuvânt al MAE, Cosmin Boiangiu. În textul scrisorii reprezentanţii diplomaţiei române îşi arată preocuparea faţă de posibilele discriminări şi solicită garanţii privind respectarea drepturilor cetăţenilor români, inclusiv prin permiterea accesului reprezentanţilor consulatelor României la acţiunile prefecturilor.

Ambasada va mai lua şi alte măsuri similare. Boiangiu a mai reamintit că MAE a iniţiat o serie de acţiuni de amploare vizând asigurarea protecţiei şi promovării drepturilor cetăţenilor români. Spre exemplu, la iniziativa MAE, Guvernul a adoptat la începutul lunii iunie un program de reformă a sistemului consular.

"În Italia vor mai fi deschise în perioada următoare noi consulate şi agenţii consulare la Bologna, Cosenza, Bari, Cagliari, Genova, Padova, Rimini, Trento, Veneţia", se mai arată în declaraţia purtătoriului de cuvânt al MAE.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite