Dilema "Eu cu cine votez" şi-a găsit rezolvarea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Problema cetăţeanul turmentat din piesa "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale şi-a găsit rezolvarea într-un sistem electronic care ajută electoratul să îşi aleagă partidul care îl reprezintă.

Un grup de cercetatori italieni vine în ajutorul cetăţenilor indecişi la vot. Pe baza unui chestionar de 30 de întrebări, cetăţenii îşi pot alcătui profilul politic pentru, ca mai apoi, să îşi aleagă o orientare spre un partid sau un altul.

Programul creat de un grup de cercetători de la Institutul Universitar European din Florenţa a fost prezentat astăzi la Bruxelles şi permite fiecărui cetăţean să îşi descopere identitatea politică. Folosirea programului se reduce la completarea unui chestionar de 30 de întrebări care se poate găsi pe site-ul www.euprofiler.eu.

Întrebările privesc opiniile personale despre probleme sociale cum ar fi legile imigraţiei sau căsătoriile între homosexuali. Întrebările sunt adresate în limba engleză, dar temele privesc fiecare ţară în parte. Programul a fost creat cu ocazia alegerilor europene din 6-7 iunie, dar acelaşi model a fost aplicat şi în cazul alegerilor din Statele Unite.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite