Diaspora cere desemnarea unui ministru delegat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aurelia Miriţă, una dintre semnatarele scrisorii deschise
Aurelia Miriţă, una dintre semnatarele scrisorii deschise

11 asociaţii româneşti din Italia, împreună cu alte 25 de fundaţii din diaspora, au semnat o scrisoare deschisă, adresată preşedintelului României, Traian Băsescu, şi prim-ministrului desemnat, Emil Boc.

Prin aceasta, ei cer înfiinţarea funcţiei de ministru delegat pentru românii de pretutindeni. Noul membru al guvernului ar urma să se ocupe de problemele românilor din diaspora.

„Ultimele alegeri au fost încă o demonstraţie a interesului major pe care românii de pretutindeni îl poartă vieţii politice şi viitorului României, dar şi a modului cum ei pot influenţa viaţa politică din ţară. Postul de ministru delegat nu presupune resurse financiare suplimentare celor alocate deja Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni", se arată în scrisoarea deschisă trimisă preşedintelui Băsescu.

Documentul a fost conceput şi apoi făcut public de Eugen Vîlcu (42 de ani), rezident la Torino. El a formulat scrisoarea după ce a aflat rezultatul alegerilor şi a trimis-o, prin intermediul e-mailului, la mai multe asociaţii şi instituţii româneşti din străinătate.

Asociaţiile românilor din Italia au aderat la iniţiativa compatriotului şi au semnat în număr semnificativ scrisoarea, în prezent ajungându-se la 36 de adeziuni.

„A fost o alianţă absolut spontană, fără ca cineva să coordoneze acţiunea", a declarat Aurelia Miriţă, preşedintele Asociaţiei „Frăţia" din Torino.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite