"Dialogando. Despre cultura română în Italia"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conceput într-un moment delicat al relaţiilor româno-italiene, proiectul editorial al Afroditei Carmen Cionchin, doctor în filologie şi lector de limbă română la Universitatea din Padova,

Conceput într-un moment delicat al relaţiilor româno-italiene, proiectul editorial al Afroditei Carmen Cionchin, doctor în filologie şi lector de limbă română la Universitatea din Padova, işi propune să prezinte publicului larg o viziune mult mai complexă şi nuanţată decât cea pe care o propune "faptul divers".

Cartea pe care Afrodita Carmen Cionchin o pregăteşte pentru o dublă apariţie - la Editura Bastion din Timişoara şi la o editură italiană - este, aşa cum titlul o anunţă, un dialog deschis, stimulant şi productiv cu româniştii şi intelectualii români şi italieni. Tema dialogului va fi, cu insistenţă, promovarea şi difuzarea în Peninsulă a culturii române în diversele ei forme de manifestare. Va fi conturat şi cadrul mai larg al redimensionării actuale, la nivel European şi mondial, a conceptului de cultură, căruia i se circumscriu noţiunile de multiculturalitate, interculturalitate şi transculturalitate.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite