"Deţinuţii străini îşi vor ispăşi pedeapsa în ţara lor de origine"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Într-un interviu acordat cotidianului "La Reppublica", ministrul Justiţiei, Angelino Alfano, a declarat că va avea loc o "aerisire" a închisorilor italiene prin repatrierea a 3.300 de

Într-un interviu acordat cotidianului "La Reppublica", ministrul Justiţiei, Angelino Alfano, a declarat că va avea loc o "aerisire" a închisorilor italiene prin repatrierea a 3.300 de deţinuţi străini. Astfel, aceştia îşi vor ispăşi pedeapsa în ţara lor de origine.

Ministrul Justiţiei a afirmat că penitenciarele italiene sunt pline cu deţinuţi străini, care, din cauza infracţiunilor comise, au provocat daune serioase la capitolul siguranţa cetăţenilor. Propunerea de repatriere a imigranţilor încarceraţi a fost agreată de reprezentanţii guvernului italian.

Alfano a mai anunţat că nu va fi abandonat planul construirii altor închisori, chiar dacă cele deja existente vor fi mai aerisite. Pentru a combate suprapopularea penitenciarelor, Alfano a mai propus ca unii deţinuţi italieni să-şi ispăşească pedeapsa în libertate, putând fi monitorizaţi prin intermediul unei brăţări electronice.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite