Decretul "Mailat" loveşte în tagma prostituatelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Contestatul decret pentru siguranţa publică emis după apariţia cazului "Mailat" a fost aplicat de prefectul din Pescara, pentru prima dată într-un un caz de prostituţie. Textul decretului

Contestatul decret pentru siguranţa publică emis după apariţia cazului "Mailat" a fost aplicat de prefectul din Pescara, pentru prima dată într-un un caz de prostituţie. Textul decretului face referiri vagi la delictele pentru care un cetăţean comunitar poate fi expulzat, fără a numi infracţiuni din codul penal sau articole de lege. În text apar formulări vagi, cum ar fi "delicte împotriva demnităţii persoanei" sau "pericol grav pentru siguranţa publică". Astfel, în cazul a trei prostitituate românce, prefectul a sugerat expulzarea, întrucât "puneau în pericol ordinea şi siguranţa publică" şi au fost vinovate de "ultraj contra bunelor moravuri".

Expulzarea a fost confirmată de un judecător şi fetele au fost escortate la aeroportul Internaţional din Fiumicino (Roma). Denunţul iniţial a fost făcut de locuitorii din zona în care "lucrau" fetele. Pentru ei devenise insuportabil să se confrunte cu blocajele de trafic generate de cozile pe care le făceau clienţii când negociau preţul prestaţiilor cu romancele. Potrivit Biroului de imigranţi al Primariei Pescara, decizia se doreşte a fi "un semnal de alarmă pentru prostituate".

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite