Datorită imigranţilor, populaţia provinciei Parma creşte continuu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Provincia Parma a atins pentru prima dată 425.000 de locuitori. Populaţia locală este în continuă creştere şi proporţional cu aceasta a crescut şi numărul stăinilor. Pentru amândouă

Provincia Parma a atins pentru prima dată 425.000 de locuitori. Populaţia locală este în continuă creştere şi proporţional cu aceasta a crescut şi numărul stăinilor. Pentru amândouă categoriile, anul trecut, s-a înregistrat cea mai mare majorare din istoria provinciei.

A crescut şi numărul naşterilor, care a făcut să se înregistreze una din creşterile cele mai mari din ultimul deceniu şi care confirmă un trend pozitiv care nu se datorează numai străinilor. De asemenea, a crescut şi numărul familiilor, în mod deosebit cele de mici dimensiuni, cu doi membri.

Acestea sunt câteva din datele emise de Raportul anual al Provinciei Parma asupra populaţiei teritoriale.

La conferinţa de presă, datele ilustrate de Monica Cavalli membră în cadrul Oficiului de statistică, au fost comentate de preşedintele provinciei Parma, Vincenzo Bernazzoli. "Creşterea continuă demonstrează că teritoriul nostru are o economie care oferă oportunităţi şi o bună calitate a vieţii", a declarat preşedintele Bernazzoli.

Populaţia locală

Populaţia provinciei a ajuns la 1 ianuarie 2008 la 425.690 de rezidenţi, cotă care nu a mai fost atinsă până acum. Numărul populaţiei creşte neîntrerupt, de mai bine de 13 ani şi progresul s-a accelerat în ultima perioadă. Din 2000 şi până în prezent, sau înregistrat 28.000 de persoane în plus.

Comuna care a înregistrat creşterea cea mai mare este Lesignano Bagni (4,7%), urmată de Torrile şi Sala Baganza (amândouă cu 3,5%). La extremă cealaltă se află comunele Bore (cu o scădere de 2%), Pellegrino (-1,7%) şi Tornolo (-1,6%).

Imigranţii

La data de 1 ianuarie 2008, numărul străinilor din provincie era de 39.147 de persoane, ceea ce reprezintă 9,2% din totalul rezidenţilor, cu o creştere de 5.197 de persoane faţă de anul 2007, adică 15,3%. Şi în acest caz, vorbim de cea mai mare valoare înregistrată vreodată. De asemenea, o schimbare importantă în caracterisica populaţiei străine este creşterea numărului de persoane de sex feminin.

Numărul străinilor a crescut în ultimul an în majoriatea comunelor provinciei, doar în patru comune s-a înregistrat o diminuare: Valmozzola, Solignano, Tornolo şi Albareto. Analizând procentul străinilor în raport cu populaţia totală, comunele cu cei mai mulţi străini sunt Calestano (13,5%), Coloron (13,2%), şi Fornovo (13,1).

În ceea ce priveşte numărul străinilor care au obţinut cetăţenie italiană, pe primul loc se află albanezii, urmaţi de marocanii şi tunisienii. Totuşi creşterea mare din ultimul an a făcut posibilă intrarea în clasament, pe locul patru, şi a românilor, urmaţi de moldoveni.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite