Cursuri de limba română în şcolile din Roma

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Roma s-au creat cursuri experimentale de limba română, relatează "Il Messaggero". Asociaţia "Spirit românesc" în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României şi cu Ambasada

La Roma s-au creat cursuri experimentale de limba română, relatează "Il Messaggero".

Asociaţia "Spirit românesc" în colaborare cu Ministerul Afacerilor Externe al României şi cu Ambasada României în Italia a prezentat proiectul-pilot "Niciun loc nu e departe". Acest proiect a fost realizat pentru a trezi copiilor străini născuţi sau crescuţi în Italia conştiinţa propriei provenienţe, dar şi pentru a-i învăţa pe elevii italieni să aprecieze frumuseţea şi armonia limbii române.

Experimentul a fost iniţiat în noiembrie în opt şcoli elementare şi licee din Roma. Lecţiile sunt diverse, împărţite în module de câte doua ore, în care copiii învaţă limba română şi studiază tradiţiile şi bucătăria românească. În programa de liceu se adaugă lecţii de istorie şi geografie română.

Elevii români care învaţă în şcolile din Italia reprezintă cea mai mare parte a comunităţii străine, cu o prezenţă în şcoli de 68.381 de studenţi, adică 13 la sută.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite