Cursuri de limba română la Veneţia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a reînceput cursurile de limbă, literatură şi cultura română, destinate, cu precădere, studenţilor italieni care doresc

Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia a reînceput cursurile de limbă, literatură şi cultura română, destinate, cu precădere, studenţilor italieni care doresc să studieze limba română ca prima, a doua sau a treia limbă străină, în funcţie de planul lor de studii.

Cursurile se desfăşoară în conformitate cu prevederile Convenţiei încheiate între Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică şi renumita universitate veneţiană ”Ca’ Foscari”.

Principalele obiective ale acestor cursuri sunt însuşirea lexicului şi a noţiunilor fundamentale de gramatică română. De asemenea, studenţilor le vor fi evocate cele mai importante momente ale istoriei şi culturii române, şi se vor familiariza cu universul poeziei şi prozei româneşti, prin studierea, în limba originală, a unor fragmente din operele marilor scriitori români.

Cursurile de limbă şi literatură română vor fi predate de către asist. dr. Corina Gabriela Bădeliţă, iar cele de cultură română de dr. Cristian Alexandru Damian.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite